Vasarinės obelys

Jabločnyj spas

Vasarinė atspari rauplėm veislė. Vaisiai stambūs (214g) , apvaliai koniški, briaunoti. Odelė lygi , matinė, geltonai žalia su rausvomis juostelėmis. Minkštimas žalsvas, vidutinio tvirtumo, smulkiai grūdėtas, labai sultingas. Sunoksta kartu su alyviniais. Derėjimas ankstyvas ir gausus.

Korta

Vasarinė obelų veislė, sukurta Latvijoje. Obuoliai kvapnūs, saldūs. Noksta šiek tiek anksčiau už Alyvinį arba kartu su juo, priklausomai nuo metų. Labai atspari šalčiui ir vėžiui.

Melba

Vėlyvesnė vasarinių obelų veislė. Veislė labai deerlinga, tačiau pramečiuojanti. Sukurta Kanadoje. Itin atspari šalčiams. Vaisiai skinami ir vartojami rugpjūčio pabaigoje. Saldžiarūgščiai, stipraus ir malonaus aromato, skanūs, bet rauplėms neatsparūs

Beržininkų ananasas

Veislė surasta Beržininkuose (Ignalinos r. Lietuva). Vaisiai labai stambūs, žalsvai geltoni ir raustelėję. Prinoksta rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje, tai vėlyva vasarinė, ankstyva rudeninė veislė. Minkštimas gelsvas, tankus, turi malonų saldžiarūgščio vyno skonį. Medžiai atsparūs šalčiams

MEDUNICA

Sukurta Rusijoje , vasarinė, atspari rauplėm ir vaisių puviniui obelų veislė. Vaisiai nedideli (80-120g), geltoni su neryškiom rožinėm juostelėm. Minkštimas šviesiai kreminis, vidutinio tvirtumo tirpstantis, labai saldus su specifiniu medaus aromatu.

1 / 2