Rudeninės obelys

TEREMOK

Ukrainietiška, vėlyva rudeninė , gražiu, lengvai formuojamu vainiku , obelų veislė. Vaisiai stambūs (160 - 200 g), sultingi, aromatingi, saldžiarūgščiai su vyno prieskoniu… Vartojami nuo rugsėjo vidurio iki lapkričio. Derėti pradeda labai anksti, dera gausiai.

PAPRASTASIS ANTANINIS

Rusų liaudies selekcijos veislė.. Vaisiai stambesni už vidutinius, odelė žalsvai gelsva. Minkštimas turi tik šiai veislei būdingą specifinį skonį ir aromatą. Nei vienos veislės obuoliai neturi tiek pektinų, kaip Antaniniai. Vaismedžiai ištvermingi šalčiams, rauplėms beveik atsparūs . Skinami rugsėjo vidury. Laikosi iki gruodžio mėn. ir ilgiau. Tinka ekologiniam sodui.

SAVA

Derlinga veislė, sukurta Lenkijoje. Vaisiai skinami rugsėjo viduryje, saugykloje (+1 - +2 oC) išsilaiko iki gruodžio. Jie apvaliai kūgiški, vidutinio stambumo ir stambūs, Odelė lygi, blizganti, beveik visa padengta išsiliejusiu tamsoku raudoniu. Minkštimas kreminiai baltas, sultingas, aromatingas, saldžiai rūgštokas, tvirtas. Vaismedžiai vidutinio augumo, žiemą ištvermingi, atsparūs rauplėms, Tinka ekologiniam sodui

DELIKATESAS

Lenkijoje išvesta veislė. Vaismedžiai neaugūs, derėti pradeda anksti, derlingi. Skoniu panašus į Auksį, tik minkštimas baltas. Obuoliai saldžiarūgščiai, sultingi, labai gražūs. Jie stambesni už vidutiniu, odelė plona lygi, su išsiliejusiu raudoniu . Vaismedžiai neaugūs, žiemą vidutiniškai ištvermingi, gana atsparūs rauplėms ir vėžiui.

AUKSIS

Lietuviška, rudeninė, vidutinio augumo veislė. Derėti pradeda anksti, derlinga. Vaisiai vidutiniai ir stambesni (120g) , plokščiai apvalūs, sultingi, labai skanūs. Valgomi nuo rugsėjo vidurio. Ilgesniam laikymui patartina nuskinti iki 10-15 rugsėjo ( tuomet išsilaikys iki vasario- kovo). Žiemai vidutiniškai ištverminga, rauplėms ir vėžiui vidutiniškai atspari.

1 / 1